Botuline toxine, in de volksmond botox, is al jarenlang een geliefd middel om rimpels en fijne lijntjes te bestrijden. Naast dat het voor cosmetische doeleinden wordt ingezet, wordt het ook gebruikt tegen fysieke ongemakken, zoals migraine, tandenknarsen en overmatig transpireren. Overweeg je een behandeling met botox in Amsterdam? Lees dan snel verder; in dit artikel vertellen we je alles over dit wondermiddel!

Wat is botox?

Botox is de afkorting van de stof botuline toxine. Dit is een natuurlijk eiwit dat geproduceerd wordt door de bacterie clostridium botulinum. Botox heeft als eigenschap dat het de beweging van spieren tijdelijk vermindert. In de cosmetische wereld wordt botox vaak gebruikt voor het verminderen van rimpels en fijne lijntjes in het gezicht. Het wordt ingespoten in specifieke spieren, waardoor deze tijdelijk ontspannen en de huid gladder lijkt. In de medische wereld wordt botox gebruikt voor de behandeling van verschillende aandoeningen, waaronder spierspasmen en overmatig zweten. Het effect van een behandeling met botox in Amsterdam houdt meestal enkele maanden aan.

Het verschil tussen botox en filler

Botox en fillers worden nog weleens met elkaar verward, maar de zogenaamde injectables zijn verre van hetzelfde. Botuline toxine wordt gebruikt om dynamische rimpels te behandelen: rimpels die ontstaan door het aanspannen van de spieren. Fillers daarentegen worden gebruikt als vulmiddel om statische rimpels te behandelen. Deze bestaan al zonder spierspanning, denk aan de neus-lippenplooi, voorhoofdrimpels of kraaienpootjes. Een filler op basis van natuurlijk hyaluronzuur vult dan de rimpels van binnenuit op. Fillers worden ook gebruikt om het volume te vergroten of de structuur te verbeteren van bijvoorbeeld de lippen, de jukbeenderen of de kin.

Botox in Amsterdam: hier kun je botox voor gebruiken

Je kunt een behandeling met botox in Amsterdam voor diverse doeleinden inzetten:

Cosmetisch

  • Vermindering van rimpels en fijne lijntjes in het gezicht, met name rond de ogen en het voorhoofd.
  • Vermindering van lijnen rond de mond, zoals rokerslijntjes.
  • Vermindering van een gummy smile: het bloot lachen van tandvlees.
  • Verbetering van de contouren van het gezicht door het creëren van een liftend effect, bijvoorbeeld bij de wenkbrauwen. 
  • Een lipflip, om de lip iets meer naar buiten te laten krullen.

Medisch

  • Behandeling van spiergerelateerde aandoeningen, zoals spierspasmen in de nek, ooglidkrampen en scheelzien.
  • Vermindering van overmatig zweten, voornamelijk in de oksels, handpalmen of voetzolen.
  • Behandeling van chronische migraine.
  • Verlichting van een overactieve blaas.

Zo verloopt een behandeling met botox in Amsterdam

Een behandeling met botox in Amsterdam begint met een consultatie om je wensen en verwachtingen te bespreken. Vervolgens wordt je huid grondig gereinigd en wordt er (indien gewenst) een verdovende crème aangebracht. Tijdens de behandeling spuit de arts kleine hoeveelheden botox met een fijn naaldje in de spier, net onder de huid. Hier voel je weinig tot niets van, het voelt als een klein speldenprikje.

De huid kan na de behandeling een beetje rood en gezwollen zijn; dit trekt na een paar uur vanzelf weg. De resultaten van botox worden geleidelijk zichtbaar binnen enkele dagen tot een week. Ze blijven meestal drie tot zes maanden aanhouden. Op dat moment kan een herhaalbehandeling worden overwogen om de resultaten te behouden. 

Stap voor een behandeling met botox in Amsterdam altijd naar een professionele kliniek. Zo weet je zeker dat je behandeld wordt door een gespecialiseerde arts.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen