We staan er als Nederlanders om bekend: het meenemen van ons eigen eten en drinken als we op vakantie gaan. Zeker als we gaan kamperen, komen we vaak bepakt en bezakt aan. Pasta, hagelslag of snoep: het liefst nemen we van alles mee. Maar waarom gebeurt dit eigenlijk? Wat zijn nu de voordelen aan het meenemen van je favoriete eten en drinken op vakantie?

Vertrouwde smaak van thuis

Op vakantie komen er veel nieuwe indrukken op je af. Hoewel dat natuurlijk heel leuk is, kan het ook overweldigend zijn. Daarom houden we ons graag vast aan iets vertrouwds. Denk aan je eigen kussen meebrengen om op te slapen: veel mensen zijn hier dol op. Maar ook het eten en drinken dat je zo goed kent van thuis, maakt dat je je sneller op je gemak voelt op de reisbestemming. Je vertrouwde kopje illy koffie smaakt nu eenmaal net wat beter dan een onbekend merk. Om maar iets te noemen! Koffiebonen worden dan ook veelvuldig meegenomen op pad. Datzelfde geldt voor broodbeleg, dat in het buitenland niet altijd goed te vinden is. Van appelstroop tot vlokken! Ook benodigdheden voor het avondeten krijgen vaak een plekje in de reistas. Er wordt ook wel genoemd dat je een emotionele band hebt met het eten en drinken dat je lekker vindt – dit hoef je op vakantie gelukkig niet los te laten. Het kan je zelfs vrolijker maken tijdens de reis.

Goede voorbereiding

We gaan graag goed voorbereid op reis. Eten en drinken meenemen past in dit straatje: het is een bepaalde manier van voorbereiding. Zoals je ook je kleding en toiletspullen inpakt, doe je hetzelfde met eten en drinken. Dit brengt een stukje rust. Zo hoef je je de eerste vakantiedagen in ieder geval geen zorgen te maken dat je niets lekkers te eten of drinken hebt.

Altijd iets lekkers

Voor moeilijke eters kan het prettig zijn om eten en drinken mee te brengen. Van dit eten weet je immers zeker dat je het lust! In een onbekend restaurant of een supermarkt in het buitenland weet je niet wat je tegen het lijf loopt. Met name in het buitenland kan de keuken heel anders zijn. Hoewel het goed is om nieuwe smaken uit te proberen, is het tegelijkertijd slim om iets vertrouwds bij je te hebben.

Routine aanhouden

Ben je gehecht aan je routines? Ook dat kan een reden zijn om je vertrouwde eten en drinken mee te brengen. Dit maakt namelijk dat je je routines beter kunt aanhouden, zoals een vast tijdstip waarop je ontbijt of het nuttigen van bepaalde voedingsstoffen die je sowieso binnen wilt krijgen. Sommige mensen krijgen zelfs last van de buik als de eet- en drinkgewoonten worden losgelaten. Dat is natuurlijk geen pretje.

Geld besparen

Over het algemeen geldt dat je geld kunt besparen door zelf eten mee te nemen. Zo ga je minder vaak uiteten als je avondeten meebrengt. Ook doe je minder impulsinkopen in de supermarkt. Mooi meegenomen!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen