Een poster in huis? Vroeger als kind had je er ongetwijfeld en misschien hangt er vandaag ook nog wel een stijlvolle poster in huis, maar wist je dat er ook tuinposters zijn? Verwacht je niet aan een papieren exemplaar, want zo een tuinposter zou het buiten niet lang overleven, maar het bestaat wel. Meer nog, tuinposters zijn best populair en sieren heel wat tuinmuren. Misschien is een tuinposter ook wel wat voor jou? 

Tuinposters zijn gemaakt om buiten te overleven

Het verschil tussen een gewone poster en een tuinposter is het materiaal. Een tuinposter is gemaakt van canvas. Maar dan wel een behandelde canvas die van een coating voorzien is, zodat regen er geen impact op heeft. Trouwens ook UV-stralen dringen niet door, waardoor een tuinposter geen nadeel heeft van zonlicht. Hierdoor behoudt een tuinposter zijn sprankelende kleuren. En wees maar zeker dat er kleurrijke tuinposters zijn. Het aanbod aan tuinposters is gigantisch, want in principe kun je elke foto die je je maar kunt inbeelden laten vereeuwigen op een tuinposter. 

Alle formaten tuinposters zijn mogelijk

Zijn er nog zaken die je moet weten over een tuinposter? Ja, je kunt ook je eigen foto op heel wat site uploaden en zo laten drukken op je tuinposter. Dit zorgt voor een persoonlijke touch in de tuin of op het terras. 

De afmetingen? Die bepaal je volledig zelf. Je bent bij een tuinposter niet gebonden aan een standaard formaat, maar kunt zelf de afmetingen ingeven. Dit betekent dat je tuinposters steeds in de voorziene ruimte pas. Ideaal om een lege ruimte op te vullen of een volledige muur te bedekken. Van mini tot XXL, alles is mogelijk. Let er wel op dat de resolutie van je foto hoog genoeg is, als je zelf een afbeelding stuurt. Hoe groter het formaat, hoe belangrijker dit is. Een tuinposter is leuk, maar dan moet de foto wel haarscherp zijn. 

Werk je tuinposter helemaal af

Een tuinposter is verkrijgbaar met verschillende ophangsystemen. Je kunt de poster tegen de muur kleven, maar er zijn heel wat andere mogelijkheden. Een tuinhouten frame, ringen, … er zijn heel wat webshops die tal van mogelijkheden aanbieden. Zo bepaal je zelf de stijl die in je tuin past. Het monteren van een tuinposter is niet zo moeilijk. Ben je een beetje handig, dan slaag je er ongetwijfeld in. 

Surf zeker eens online en ga op zoek naar de mogelijkheden. Kies voor een betrouwbare partij met goede referenties en haal die tuinposter in huis. Het prijskaartje valt mee en een tuinposter is goed voor tientallen jaren plezier.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen