Hardlopen is een geweldige manier om in vorm te komen, en het heeft ook een aantal andere voordelen. Als je niet zeker weet of hardlopen geschikt voor je is, zijn hier vijf redenen om vandaag nog te beginnen met hardlopen.

1. Hardlopen verbrandt veel calorieën.

Als je wilt afvallen is hardlopen een prima optie. Het is een effectieve manier om calorieën te verbranden, en je kunt meer calorieën verbranden door sneller of bergop te lopen.

2. Hardlopen is goed voor je hart.

Regelmatige aerobe lichaamsbeweging zoals hardlopen is geweldig voor de gezondheid van je hart. Het versterkt je hartspier en verlaagt je bloeddruk. Hardlopen vermindert ook je risico op het ontstaan van hartziekten.

3. Hardlopen kan je geestelijke gezondheid helpen verbeteren.

Van lichaamsbeweging is aangetoond dat het de geestelijke gezondheid verbetert, en hardlopen is een geweldige vorm van lichaamsbeweging. Het kan stress, angst en depressie helpen verminderen. Hardlopen kan ook helpen je slaapkwaliteit te verbeteren.

4. Hardlopen is een low-impact training.

Als je gewrichtsproblemen hebt of herstellende bent van een blessure, kan hardlopen een goede optie voor je zijn. Het is een low-impact training, dus je gewrichten worden er niet zo zwaar door belast als bij andere vormen van lichaamsbeweging.

5. Hardlopen is gratis en gemakkelijk te doen.

Je hebt geen speciale uitrusting nodig om met hardlopen te beginnen, en je kunt het overal doen. Alles wat je nodig hebt is een paar hardloopschoenen en wat comfortabele kleding. Je kunt ook een hardloop app downloaden om je op weg te helpen.

Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met hardlopen!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen