Je gelooft het misschien niet, maar veel koffiedrinkers hebben het drankje eerst helemaal niet zo lekker gevonden. Zelfs de grootste koffieliefhebbers hebben koffie waarschijnlijk eerst bestempeld als te bitter. Het is namelijk echt een drankje dat je moet leren drinken. Hoe je dat precies doet? Dit zijn onze tips!

Probeer verschillende merken

Niet elke koffieboon smaakt hetzelfde! Je hebt veel verschillende soorten en merken om uit te kiezen. Wissel dit dan ook zeker af. Er zijn verschillende populaire merken die bij veel mensen in de smaak vallen, zoals illy koffie. Als je koffie gaat leren drinken, kun je ook meteen nadenken over de manier waarop je het wilt kunnen zetten thuis. Kies je het liefst voor gemak? Denk dan aan Nespresso! Met de handige cups hoef je nauwelijks moeite te doen om koffie te bereiden.

Test verschillende bereidingswijzen

We gaan nog wat verder in op de manieren van koffiebereiding. Probeer verschillende soorten zwarte koffie uit: filterkoffie smaakt weer heel anders dan espresso. Espresso is over het algemeen een stukje bitterder, wat wellicht wel een wat grotere uitdaging vormt. Vind je zwarte koffie echt nog niet te doen? Voeg melk en/of suiker toe. Of probeer een cappuccino of een latte macchiato – die drankjes zijn een stuk toegankelijker.

Meer koffiesmaken proberen

Het kan ook helpen om zoveel mogelijk koffiesmaken te proberen, om eraan te wennen. Daarmee bedoelen we niet alleen het drankje zelf. Koffiesmaak vind je ook terug in koek, ijs en andere desserts bijvoorbeeld. Dit zijn vaak zoetere koffiesmaken, die je in het begin wellicht beter bevallen dan een kopje zwarte koffie. Daar is helemaal niets mis mee! Sterker nog, het helpt je in het proces om koffie lekker te gaan vinden.

Kleine hoeveelheden koffie drinken

Ook de hoeveelheid koffie speelt een rol. Als je koffie nog niet lust, is een hele mok leegdrinken best een flinke opgave. Neem liever een paar slokjes! Dit kun je thuis doen, maar ook in een restaurant bijvoorbeeld. Ga je met je partner of een vriend naar de horeca, die wel koffie drinkt? Vraag of je een paar slokjes mag nemen – en bestel zelf gewoon een ander drankje. Ook deze kleine slokjes helpen!

Drink koffie thuis en buiten de deur

Over koffie in een restaurant gesproken! We hebben vaak het idee dat koffie buiten de deur net wat lekkerder smaakt dan thuis – net zoals eten en andere dranken. Het wordt immers voor je gemaakt, en dat is net wat luxer. Drink koffie daarom niet alleen thuis, maar ook als je op andere plekken bent.

Koekje erbij

De laatste tip: combineer koffie met iets lekkers. Het is misschien niet zo gezond om elke keer iets zoets bij de koffie te nuttigen, maar de eerste keren dat je koffie drinkt, kan het absoluut helpen. Een stukje chocolade of een koekje: het maskeert de bittere smaak van de koffie. Ook op die manier kun je koffie leren drinken!

 

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen