Preventief medisch onderzoek is in de reguliere gezondheidszorg in Nederland niet mogelijk. De focus ligt hier op genezing en niet op preventie. Een medisch onderzoek wordt enkel ingesteld als daar daadwerkelijk aanleiding toe is. Gelukkig kun je buiten de reguliere gezondheidszorg om wél preventief jouw gezondheid laten checken. Er zijn tal van verschillende soorten medische onderzoeken die je preventief kunt laten uitvoeren. Voor welke preventieve medische check(s) kies jij?

Geen doktersverwijzing nodig

Zoals gezegd wordt er in de reguliere gezondheidszorg enkel medisch onderzoek ingesteld als dit noodzakelijk wordt geacht. Je hebt hier altijd een doktersverwijzing voor nodig. Vindt een arts het niet nodig om jouw gezondheid verder te onderzoeken? Dan zal je geen doktersverwijzing krijgen. Wil jij daarentegen graag zonder lichamelijke ongemakken jouw gezondheid laten onderzoeken? Voel jij je fit en wil je dit ook graag zo houden? Dan kun je zonder doktersverwijzing buiten de reguliere gezondheidszorg om preventief medisch onderzoek laten verrichten. Preventief medisch onderzoek is onwijs toegankelijk. Je kunt zonder doktersverwijzing op een moment dat het voor jou uitkomt onderzoek laten doen. Van een MRI scan zonder verwijzing tot een cardiologisch onderzoek dat je zonder doktersverwijzing laat uitvoeren. Het is allemaal mogelijk. 

Binnen dertig minuten inzicht in je hersengezondheid

Dat je zonder een doktersverwijzing preventief medisch onderzoek kunt laten verrichten is fijn. Maar welke onderzoeken zijn er allemaal mogelijk? Middels welke onderzoeksmethoden kun jij jouw gezondheid preventief inzichtelijk laten maken? Er zijn diverse medische onderzoeksmethoden voor preventief medisch onderzoek beschikbaar. Een van de medische onderzoeksmethoden die vaak wordt ingezet betreft de MRI scan. Dit is een radiologisch onderzoek waarmee een nauwkeurig beeld van het te onderzoeken lichaamsdeel kan worden verkregen. Laat je bijvoorbeeld een MRI hersenen uitvoeren? Dan zullen naast jouw hersenen ook jouw holten en omliggende spieren zichtbaar zijn. Een hersenscan is een nauwkeurige en bovendien snelle onderzoeksmethode. Je kunt hiermee namelijk al binnen dertig minuten inzicht in jouw hersengezondheid hebben. 

Andere waardevolle medische onderzoeken

De MRI scan is een veelgebruikte onderzoeksmethode. Dit komt simpelweg doordat deze onderzoeksmethode effectief, snel en breed toepasbaar is. Maar dat neemt niet weg dat er nog meer effectieve medische onderzoeksmethoden beschikbaar zijn. Neem bijvoorbeeld het uitgebreide cardiologische onderzoek. Hiermee kan de gezondheid van jouw hart goed in kaart worden gebracht. En voor inzicht in jouw huidgezondheid biedt het dermatologische onderzoek uitkomst. Wil je graag een algemeen beeld krijgen van jouw algehele gezondheid? Dan is het laboratoriumonderzoek een toepasselijke onderzoeksmethode. Middels je bloed kan er namelijk een goed beeld van jouw totale gezondheid worden geschetst. Oftewel: er zijn heel veel waardevolle medische onderzoeksmethoden voor preventief onderzoek beschikbaar. 

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen