Kamp jij al enige tijd met overgewicht? En wil het je maar niet lukken om de overtollige kilo’s kwijt te raken? Of is er met jouw gewicht niets mis, maar voel je je fysiek niet sterk? Dan is het in allebei de gevallen belangrijk om andere, gezondere keuzes te gaan maken. Neem afscheid van oude vastgeroeste ongezonde patronen. Maak plaats voor gezondheid en meer geluk.

Gezond afvallen doe je zo

Er zijn veel mensen die graag willen afvallen. Maar het gros van deze mensen slaagt hier niet in. Althans, het resultaat is doorgaans niet blijvend. Maar hoe komt dat toch? Je kunt middels een crashdieet immers heel snel heel veel afvallen. Via een crashdieet lukt het vaak wel om snel kilo’s kwijt te raken. Maar het betreft een ongezonde manier van afvallen. Je lichaam raakt hierdoor uitgeput. Gezondheidsproblemen liggen hierbij op de loer. En de kans dat je in oude ongezonde patronen vervalt is groot. Je kunt daarom beter afvallen zonder dieet. Dit klinkt wellicht gek. Maar je hoeft jezelf niet te verhongeren om kilo’s kwijt te kunnen raken. Kies voor meer lichaamsbeweging en maak simpelweg gezondere keuzes. Je zult vervolgens zien dat gezond afvallen leuker en effectiever is.

Waarom lichaamsbeweging zo belangrijk is

Wil je op een gezonde manier afvallen? Wil je zonder een crashdieet jouw streefgewicht bereiken én behouden? Dan is het om te beginnen van belang dat je meer gaat bewegen. Lichaamsbeweging is een hele belangrijker pijler als het om een goede gezondheid gaat. Wanneer je dagelijks minimaal dertig minuten beweegt, zal je al gezondheidseffecten bemerken. Zo wordt hiermee bijvoorbeeld je immuunsysteem versterkt. En daarnaast zal je je simpelweg fysiek en mentaal sterker gaan voelen. Bovendien verklein je met voldoende lichaamsbeweging de kans op diverse chronische ziekten. Ga dus om te beginnen dagelijks minimaal dertig minuten wandelen of fietsen. Je legt hiermee al een mooie basis voor een gezond lichaam. 

Kleine veranderingen met een groots effect

Bij veel mensen heerst de opvatting dat afvallen gepaard gaat met grote veranderingen. Maar feitelijk zijn het juist de kleine veranderingen die een groots verschil maken. Haal als je boodschappen gaat doen bijvoorbeeld geen ongezonde snacks in huis. Je zorgt er zo voor dat je niet in de verleiding komt om een ongezonde keuze te maken. Heb je gedurende de dag toch zin in een snack? Neem dan rauwkost om de honger te stillen. Honger jezelf vooral niet uit, maar kies voor gezonde voeding. En daarnaast is jouw dagelijkse lichaamsbeweging dus heel belangrijk. Voer dit soort kleine veranderingen door en ervaar zelf hoe groots het effect ervan zal zijn!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen